Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Показати пошук

Thursday, Apr 25th



Школа писанкарства “Намалюю писаночку” в Тернопільській області

Тернопільський обласний осередок “Молода Просвіта” та головне управління з питань туризму, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації в лютому-квітні 2010 року реалізує в області Проект програми школа писанкарства “Намалюю писаночку”.

Даний проект був схвалений експертною комісією міжнародного фонду “Відродження” і здійснюватиметься за його фінансової підтримки.

Метою цього проекту є організація в області, зокрема в Чортківському, Теребовлянському та Шумському районах та в місті Тернополі, школи писанкарства задля навчання молоді техніки писанкарства, пробудження в них творчості та зменшення соціально-психологічного напруження.

Розпочне свою роботу школа писанкарства “Намалюю писаночку” 15 березня 2010 року, основними завданнями діяльності якої є:
- ознайомити дітей і молодь з історією, значенням української писанки, її видами та регіональними особливостями;
- навчити розуміти значення і зміст основних символів, що зображуються на писанках;
- отримати елементарні знання, вміння і навички по писанкарству;
- опанувати та вдосконалювати техніку малювання писанок;
- прищепити молодому поколінні любов до народного мистецтва і української культури взагалі;
- на прикладі показати можливість та способи цікавого та корисного проведення дозвілля;
- залучати учасників заходу до перспективної діяльності в молодіжних організаціях.

Саме навчання проводитимуть відомі в області майстрині-писанкарки, яке складатиметься із п’ять занять протягом п’яти днів, а саме: перший день – вступне заняття пов’язане з загальним ознайомленням з писанкарством та Великодніми традиціями, другий-четвертий день – три заняття з опанування техніки писанкарства при індивідуальній роботі вчителів з кожним учасником, а також в групах, п’ятий день – заключне заняття та підбиття підсумків роботи.

На сьогоднішній день для нашої молоді є важливим мати змогу правильно і цікаво проводити свій вільний час, розвивати власну творчість. Школа писанкарства є хорошою можливістю для цього, і нею обов’язково потрібно скористатися.

Додаткову інформацію можна отримати за телефонами: 420890, моб. 097 934 25 24. Також, за інформацією можне звернутись до головного управління з питань туризму, сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації (вул. Грушевського, 8, каб.335, 3 поверх, права сторона – Святослав Абрам’юк, головний спеціаліст головного управління, координатор проекту).

Останнє оновлення (Неділя, 14 березня 2010 16:45) By Святослав On 14.03.10

Для Соломії Крушельницької ...

На пам’ятник Соломії Крушельницькій назбирали ще 3042 гривні та п’ять канадських доларів. Ряд заходів за два місяців провели представники організації “Молода просвіта” разом із колекціонеркою Вірою Матковською.

Підрахували зібрані кошти у п’ятницю, 11 грудня, в приміщенні “Просвіти”.
Усі зібрані гроші перерахують у фонд Соломії Крушельницької вже найближчими днями, - розповідає голова організації Святослав Абрам’юк. - Рахували гроші представники нашої організації.
Нагадаємо, що кошти збирали волонтери у запломбовані скриньки просто на вулицях Тернополя. Завершальна акція відбулася у приміщенні технічного коледжу.
- Ми організували та провели українські вечорниці, - говорить пан Абрам’юк, - на яких забавлялись усі присутні.

http://20minut.ua/news/164018
Тернополь
Оксана ІЛЬНИЦЬКА

Останнє оновлення (Неділя, 13 грудня 2009 16:42) By Анатолій Пікуль On 13.12.09

 

Інформаційно-просвітницький ...

2 грудня 2009 року в місті Теребовля відбувся інформаційно-просвітницький захід на тему: «Соціальний аніматор». Даний захід є етапом україно-польського проекту: «Соціальні аніматори – рушійна сила розвитку сільських громад» за сприяння Міжнародного фонду «Відродження», Україна та Фундації ім. Стефана Баторего, Польща який організували АОСП «Село і Європа» (м. Краків, Польща) і МГЦ «Еталон». В Тернопільській області організаторами були Тернопільським обласним молодіжним центром праці та Теребовлянською районний відділ сім’ї та молоді. А також активно долучилися до організації Тернопільський обласний осередок «Молода Просвіта». Учасниками заходу стали учні загальноосвітніх шкіл, студенти Теребовлянського училища культури, представники молодої просвіти. Група «Молодої Просвіта» мала важливу роль, адже презентувала свою роботу за 2009 рік.

Програма інформаційно-просвітницького заходу включала:

  1. Виступ голови ТОО ВМГО «Молода Просвіта» - Святослава Абрам’юка, в якому йшлося про основну мету, завдання проекту «Соціальні аніматори - рушійна сила розвитку сільських громад». А також розповідь про діяльність ТОО «Молода Просвіта» в 2009 році.

  2. Виступ членів ТОО «Молода Просвіта» про роботу молодіжної організації.

  3. Рольову гру та дискусію на тему «Актуальні проблеми нашого регіону та механізми їх подолання».

Протягом заходу учасники дізнались про саме поняття соціальний аніматор, отримали теоретичні знання та за допомогою практичних вправ дослідили механізми та суть діяльності соціальних аніматорів. За підсумками рольової гри та дискусії було накреслено перспективний план діяльності молодих аніматорів на 2010 рік. А це зокрема – створення молодіжного табору праці та відпочинку для прибирання історичних місць Теребовлянського району та організація молодіжного фестивалю музики й мистецтва на Теребовлянщині. Із проведеного заходу можна зробити висновок молоде покоління повинне займати неабияку нішу в розвитку руху соціальних аніматорів.

Останнє оновлення (Вівторок, 30 листопада 1999 02:00) By Святослав On 03.12.09

 

РЕЗУЛЬТАТИ ТВОРЧОГО ...

 ДОРОГІ ДРУЗІ! 
Щиро вдячні всим ,хто прийняв участь в творчому конкурсі від ХОО ВМГО "Молода Просвіта". 

За оцінками журі , переможцями стали: 

1.Тетяна Скрипкіна ("Мовчання", "Вечір у 50-ти фразах") 
2.Elvis Pelvis ("А хто ви?") 
3.Андрій Паламар ( "Їжачок і лісовий андеграунд") 

В номінаціях "Молоді та перспективні": 

1.Андрій Мамай 
2.Світлана Пазиченко 

» Детальніше

Останнє оновлення (Субота, 29 серпня 2009 09:02) By Оленка On 26.08.09

 

Інформаційно-просвітницький ...

25 червня 2009 року у місті Тернополі пройшло урочисте святкування Дня молоді за ініціативи Тернопільського обласного молодіжного центру праці, Головного управління туризму, сім’ї, молоді та спорту, а також ТОО ВМГО "Молода Просвіта". Захід відбувся у центрі міста у драматичному театрі ім. Тараса Шевченка, де була представлена виставка-продаж майстрів народної творчості Тернопільщини, крім того відвідувачі могли взяти участь у майстер-класах з вишивання, малювання і писанкарства.
Свято розпочалося об 11 годині з презентації професій та послуг служби зайнятості, згодом відбувся фінал фотоконкурсу «Молоде обличчя України». Окрім того на святкуванні відбулася презентація молодіжних громадських організацій області, урочисте привітання та нагородження молодих лідерів.
Безліч людей, які відвідали захід могли безпосередньо взяти участь в одному з майстер-класів, поспостерігати за тим, як відбувається сам процес роботи. Також відвідувачі могли пройти профдіагностику і спробувати себе в будь-якій іншій справі. Гасло заходу «Мій талант-моя робота», відповідало дійсності тому що проходило на святі, а саме: широке різноманіття талантів, які були представлені, виявлялися явною роботою людей, які заохочували відвідувачів до своєї улюбленої справи і можливо до подальшої співпраці.
Вражаючою виступає мета цього дійства, яка притягувала людей до ознайомлення з талантами інших, до пізнання їх кропіткої роботи, а також залучення людей до різних видів мистецтв, які є невід’ємною частиною духовного життя будь якої людини.

Останнє оновлення (П'ятниця, 10 липня 2009 11:23) By Святослав On 10.07.09

 



Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Facebook

Новини з дружніх сайтів