Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Показати пошук

Friday, Apr 26th



Українські вечорниці в Тернополі

20 листопада 2008 року головне управління з питань туризму, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації спільно з ТОО ВМГО «Молода Просвіта» провели благодійну акцію «Українські вечорниці». Акція проведена з метою збору коштів меценатів та благодійників для обдарованих дітей – вихованців Тернопільської обласної комунальної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей зі зниженим слухом.

Збір коштів проведено у формі аукціону на який виставлялись роботи вихованців школи інтернату для дітей з зниженим слухом та дитячих будинків м. Тернополя. Зібрано 3410 грн.


Головне управління з питань туризму, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації висловлює щиру вдячність за участь у благодійній акції та надану посильну допомогу:

- Шинке Володимиру Володимировичу (приватний підприємець);

- Ратушняку Михайлу Михайловичу (директор ТОВ „Ант”);

- Матковській Вірі Григорівній (колекціонер української вишивки за надані сорочки для продажу);

- Паньків Віктор Іванович (начальник Тернопільського обласного управління ВАТ АБ „Укргазбанк”).

 

Останнє оновлення (Понеділок, 23 лютого 2009 16:53) By Святослав Абрам'юк On 05.12.08

КОЗАЦЬКІ ЗАБАВИ

  З давніх-давен образ Покрови Божої Матері вважався захисником козацтва, тому козаки, вирушаючи в похід, брали ікону Пресвятої Богородиці з собою як найбільший оберіг. Саме на Покрову, після святкового богослужіння, козаки збиралися на Велику Козацьку Раду, на якій щороку обирали собі ватажків, бо вірили, що саме в цей день будуть благословенні всі починання. Молодь в цей день здавала іспит на витривалість, силу, вправність та майстерність у бойовому мистецтві, після чого найвправніших посвячували у козаки.

» Детальніше

Останнє оновлення (Вівторок, 28 жовтня 2008 22:08) By Богдана Мороз On 16.10.08

 

Громадянська кампанія ...

ВМГО "Молода Просвіта" приєдналась до громадянської кампанії "Молодіжна варта".
Вважаємо, що настав час надати оцінку політичним партіям, щодо їхніх передвиборчих обіцянок та звернути увагу громадськості на політичну кризу, яка щороку сприяє розвалу цілісності нашої Держави, руйнує всі засади патріотизму, насамперед негативно впливаючи на виховання молоді. Поки політики заграють один перед одним, лихварюючи державним багатством, чесний люд стоїть перед прірвою відчаю.
На передодні других позачергових виборів до Верховної Ради України стає розуміло, що з сьогоднішніми силами в парламенті Україна не здатна ввійти в цивілізоване європейське русло, тому суспільство мусить, надавши тверезу оцінку попереднім  партіям, обрати до керівництва Державою гідні політичні сили.

Останнє оновлення (Середа, 19 листопада 2008 00:53) By Анатолій Пікуль On 16.10.08

 

Бойовий Гопак та ...

6 квітня 2008 року в салоні ЕМПіК, ТРЦ «Магелан» (м. Київ, просп.Ак.Глушкова 13-Б) відбувся день українських бойових мистецтв. Спеціальні гості: В.Пилат, К.Тарновська, В.Шерстюк.

Дедалі більше відкривається в Україні шкіл, які навчають наших громадян широкому ряду східних єдиноборств. Звісно, нема сенсу сперечатися з тим, що фізичний та духовний розвиток, якій пропагують ці школи є дуже важливим для кожної людини особисто та для нації в цілому. Проте не так вже й багато людей знає про те, що в Україні є свої єдиноборства, які також несуть не тільки фізичний, але й духовний розвиток. Цього вечора, який стане продовженням низки заходів в мережі ЕМПіК, присвячених українській культурі та її видатним особистостям, пройде захід, присвячений українським бойовим мистецтвам, а саме Бойовому Гопаку та Асгарді.
Бойовий Гопак та Асгарда – чоловіче та жіноче бойові мистецтва, які поєднують у собі фізичний, розумовий та духовний розвиток у цілісну систему. На цю тему своїми роздумами поділилися гості та відвідувачі магазину ЕМПіК.
Один з головних принципів Бойового Гопака – це надання належної морально-етичної основи тим, хто ним займається. Таким чином заняття Бойовим Гопаком та Асгардою сприяють не лише загальному оздоровленню дітей та молоді, яка ними займається, але також дозволяють значно змістовніше організувати їх вільний час, ефективно протидіють схильності до алкоголю, наркотиків, тютюнопаління та вуличного хуліганства, створюють умови для гармонійного фізичного, розумового та духовного розвитку особистості, що через деякий час може призвести до зниження рівня злочинності, підвищення соціальної свідомості молоді та зростанню загального рівня здоров’я населення. Учні шкіл Бойового Гопака та Асгарди вивчають не тільки техніки двобою, але й національні традиції та обряди, опановують мистецтво співу та танцю, гри на музичних інструментах. Бойовий Гопак – давнє козацьке лицарське мистецтво, яке є невід’ємною частиною культури України. Козак – символ гордої, правдолюбної вдачі, завжди оборонець і ніколи окупант. Його можна протиставити японським самураям та ніндзя, шаолінським монахам та американським рембо.
Цього вечора мережа ЕМПіК, Київська молодіжна громадська організація „Молода Просвіта” та Центральна школа Бойового Гопака запросила всіх українців об’єднатися, заради спільного майбутнього, пам’ятаючи про минуле.
Не байдужі до долі ще одного пласта української культури, який було відновлено тільки завдяки ентузіазму Володимира Пилата, прийняли участь у цьому вечері.
У програмі вечора відбулися показові бої майстрів Київської та Центральної шкіл Бойового Гопака, Львівської школи Асгарди та перегляд короткометражного історичного фільму.
Не цураймося рідної української культури, адже наші традиції – це наше минуле, без якого не буде нашого майбутнього. Як нації.

Останнє оновлення (Вівторок, 30 листопада 1999 02:00) By Євген Букет On 08.04.08

 

ФАСТІВ. Депутати ...

 

Депутати міської ради з ініціативи фракцій Української народної партії, «Нашої України», БЮТ проголосували за рішення про демонтаж пам’ятника ЛЕНІНУ в центрі Фастова (Київська обл.). Про це повідомив депутат з фракції Української народної партії у міській раді Іван НЕЖИВИЙ.

«Із 33 присутніх у залі депутаів за це рішення проголосували 26 депутатів, виконавши Указ Президента України ліквідацію символів епохи тоталітаризму», – зазначив Іван НЕЖИВИЙ.

Зазначу, що підтримати це рішення депутатів закликало на початку березня й Київське обласне товариство "Молода Просвіта".

Останнє оновлення (Вівторок, 30 листопада 1999 02:00) By Євген Букет On 31.03.08

 



Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Facebook

Новини з дружніх сайтів