Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Показати пошук

Thursday, Apr 25th



7 листопада. Сьогодні на Майдан Незалежності впускають лише за членськими квитками"Молодої Просвіти"

Сьогодні, через політичні акції міліцейськими кордонами перекритий Майдан Незележності. Але є 100% надійний спосіб прогулятися центральною вулицею столиці.
Якщо ви маєте членський квиток "Молодої Просвіти", то, підійшовши до міліціянтів, говорите, що йдете на роботу. І показуєте адресу, зазначену на квитку: вул. Хрещатик, 10-б, оф. 608. Працює на всі 100! ;))

Останнє оновлення (Середа, 07 листопада 2007 14:29) By Просвітянин-адмін On 07.11.07

НА КИЇВЩИНІ СТВОРЕНО ...

Керівники двадцяти молодіжних громадських організацій столичної області задекларували четвертого листопада в смт. Козин на навчанні лідерів молодіжних та дитячих громадських організацій, що проводилось управлінням у справах сім’ї та молоді Київської обласної державної адміністрації, створення мережі патріотичних організацій свідомої молоді.

 

Розуміючи проблеми духовно-культурного розвитку сучасної молоді, патріотичного виховання, популяризації державної мови, української пісні, музики, національних звичаїв і традицій в молодіжному середовищі, а також враховуючи наявність в області великої кількості місцевих молодіжних громадських організацій, що мають спільну мету, цілі і завдання, спрямовані на поширення і розвиток української національної ідеї, їх керманичі домовились об’єднати свої зусилля. Планується, зокрема, проведення семінарів, щодо обміну досвідом роботи, створення мережевої інформаційної сітки, проведення спільних заходів тощо.

 

Декларацію підписали Макарівський РО ВМГО ”Молода Просвіта”, МГО ”Ліга Української Молоді” (м. Біла Церква), Вишгородський МО ВМГО ”Пласт – НСОУ”, Сквирський РО ВМГО ”Спілка Української Молоді в Україні”, Стрітівська МГО ”Щиро ваші” (Кагарлицький район), Білоцерківська МГО ”Рольовий рух ”Сузір’я єдності”, МГО ”Буслав Січ” (м. Богуслав), Спілка творчої молоді Переяславщини, Фастівський МО ВМГО ”Молода Просвіта”, МГО ”Молодіжний рух життя” (м. Переяслав-Хмельницький), МГО ”Організація молоді Іванківщини”, МГО ”Броварщина молода”, Білоцерківський МО ВМГО ”Молода Просвіта”, ДГО ”Соняшник” (м. Тетіїв), МГО ”Альтернатива” (Таращанський район), МГО ”Без числа” (м. Тетіїв), МГО ”Молода Просвіта” Київське обласне товариство, МГО ”Меридіан” (смт. Баришівка).

Урочисте засідання організацій-учасників мережі, на якому буде озвучено перелік її завдань, планується провести в другій половині листопада з нагоди Дня Свободи і третьої річниці Помаранчевої революції. До цього часу керівні органи організацій повинні офіційно затвердити її створення.
 

Останнє оновлення (Вівторок, 30 листопада 1999 02:00) By Євген Букет On 05.11.07

 

Навчання лідерів ...

2-4 листопада молоді просвітяни з Макарівського району, Фастова і Білої Церкви візьмуть участь у навчанні лідерів молодіжних громадських організацій Київської області. Навчання організовує управління у справах сім'ї та молоді Київської обласної державної адміністрації. Цього року, як і 2005-го, до складу оргкомітету навчання входить Київське обласне товариство "Молода Просвіта".

Останнє оновлення (Вівторок, 30 листопада 1999 02:00) By Євген Букет On 01.11.07

 

ФОРУМ ВИПУСКНИКІ...

П’ятеро молодих просвітян з Київської, Житомирської, Львівської, Херсонської областей та Автономної республіки Крим взяли участь у форумі випускників Школи лідерів українських громадських організацій, який пройшов 15-17 жовтня в селі Славському, що на Львівщині.

Форум було організовано вперше громадськими організаціями “Школа лідерів” (Варшава) і “Європейський діалог” (Львів). Участь в ньому взяли 45 найкращих випускників Школи 2006 і 2007 років – лідерів українських громадських організацій. Окрім таких знаних Всеукраїнських об'єднань, як «Молода Просвіта», «Студентське братство», «Громадянська мережа Опора», «Молодий рух», «Молода Пора», «Фундація регіональних ініціатив» тощо, велику увагу привертали керманичі місцевих організацій, зокрема, «Фонд розвитку Шевченків край», «Ініціативні Турбівчанки», «Фонд розвитку студентського самоврядування «Університас»,  «Чоловіки проти насильства» тощо. Метою форуму був обмін досвідом і налагодження співпраці між представниками третього сектору.

У щільну програму форуму організатори включили лекції, семінари і тренінги з історії третього сектору в Україні, співпраці з громадськими організаціями Європи, паблік-рілейшнз, основ управління, будівництва мереж тощо. Крім того було організовано “біржу організацій”, де всі охочі мали можливість презентувати свою НУО і “ярмарок з реґіонів”, на якому учасники форуму охоче смакували продукти і напої, привезені з усіх областей України. На завершення всіх чекав приємний сюрприз – сходження на гору, яку місцеві жителі називають Варшава.

Обмін контактами, фотографування, вечірні забави, дружні обійми і гарний настрій супроводжували захід протягом всього часу. База відпочинку “Перлина Карпат” і Школа лідерів назавжди залишаться в пам’яті випускників теплим спогадом, а для багатьох стануть початком плідного співробітництва, адже мета у всіх нас одна – щасливе майбутнє України.

Останнє оновлення (Четвер, 01 листопада 2007 09:31) By Євген Букет On 01.11.07

 

Козацькі забави

    Наслідуючи козацькі традиції, 13 жовтня, напередодні свята Покрови, у с. Гостомелі Київської області на території військової частини А0565 відбулися козацькі забави. Ідея заходу належить офіцерові-культурологу, капітанові Євгену Біляєву, настоятелю Бучанського храму Успіння Пресвятої Богородиці отцеві Миколаю та голові правління Всеукраїнської молодіжної громадської організації “Молода Просвіта” Віталієві Морозу.
  Головними героями свята стали старшокласники Бучанської школи-інтернату та школярі СШ № 14 Гостомеля, а також солдати строкової служби польового вузла зв’язку в/ч А0565. Учні брали участь у різноманітних ігрових програмах: змагалися силою, сперечалися у спритності та кмітливості з досвідченими військовими. Козацькі забави розпочалися спільною молитвою.
    Цікавою й захопливою була екскурсія військовою частиною. Заступник командира частини з гуманітарних питань підполковник Роман Кучеренко ознайомив дітей з експонатами музею та розповів про героїчні вчинки солдатів цієї частини в роки війни і мирний час.
    Завдяки дружній співпраці виникли ідеї щодо постійного проведення тематичних зустрічей, присвячених патріотичному вихованню молоді на давніх, притаманних тільки нашій історії традиціях.

Останнє оновлення (Вівторок, 30 листопада 1999 02:00) By Просвітянин-адмін On 24.10.07

 



Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Facebook

Новини з дружніх сайтів