Skip to Menu Skip to Content Skip to Footer

Показати пошук

Friday, Apr 26th



Великодні гаївки «Зав’яжем вінець!» у Тернополі

Увага! Відкрито в новому вікні. PDFДрукE-mail

Написав Анатолій Пікуль Вівторок, 19 квітня 2011 08:56

25 квітня у Обливаний понеділок на Козацькому острові, що у парку Топільче, будуть проходити Великоднє дійство «Зав’яжемо вінець!». Під час заходу для гостей та мешканців міста Тернополя будуть проводитися Великодні гаївки, веснянки та цікаві забави. Початок заходу «Зав’яжемо вінець!» о 14.00 год. біля Катедрального собору та біля основних духовних храмів міста Тернополя.

О 16.00 від Катедрального собору вулицями міста Тернополя пройде дійство «Кривий танець» - гаївковий рух з живого ланцюга учасників свята.

 На головній дорозі до Козацького острівка буде встановлено святково прикрашені ворота. Відвідувачі, які проходитимуть крізь святкову браму, будуть окроплені водицею.

Детальніше


АКТУАЛЬНІСТЬ ВАЛЬДОРФСЬКОЇ ПЕДАГОГІКИ В НАШ ЧАС

Увага! Відкрито в новому вікні. PDFДрукE-mail

Написав Євгенія Анцибор Середа, 16 березня 2011 12:56

Останнім часом серед високопосадовців та провідних педагогів країни виникають дискусії з приводу реформування нашої системи освіти. Всі розуміють про потребу якихось змін, але яких саме досі не вирішено.

Коли перед державою постає питання як виховувати своїх громадян, зазвичай звертаються до найкращих зразків міжнародного досвіду, беручи його за основу та будуючи власну концепцію, адаптовану до конкретних умов та особливостей.

Криза, яку перживає наша шкільна система, - турбота не тільки самої школи, це турбота суспільства і в першу чергу нас, як молодих педагогів. І питання: яким шляхом йти, як реформувати освіту, школу, які є зразки, щоб вчити та вчитися, - важливе абсолютно для всіх.

Теперішня система освіти не досконала, тому так гостро стоїть проблема її реформування. Мабуть, у кожного зі шкільних часів лишились не лише світлі спогади. Приміром, про лайливих вчителів, скроплені сльозами «трійки» за чистописання, виснажливі кроси, безкінечні контрольні – олімпіади – атестації! Погодьтеся , багато чого у вітчизняній  шкільній освіті хотілося б позбутися, щоб наші діти не зазнали тих переживань, які свого часу пережили ми. На мою думку, джерелом для таких перетворень могла би стати вальдорфська педагогіка, що передбачає виховання дитини в максимально природних і творчих умовах.

Детальніше

   

"Почався сезон посадки. Скоро дозріє полуниця, тільки їсти її будуть не всі"

Увага! Відкрито в новому вікні. PDFДрукE-mail

Написав Євгеній Понеділок, 14 березня 2011 13:26

Якось пастор німецької євангелістської церкви Мартін Німьоллер, який відсидів 8 років у нацистських концтаборах, розповів про свою головну помилку:

«Спочатку гестапо прийшло за комуністами, я не виступав, бо не був комуністом. Потім гестапо прийшло за євреями, я знову не виступав, бо не був євреєм. Потім гестапо прийшло за католиками, я знову не виступав, бо не був католиком.
Нарешті, гестапо прийшло за мною, і ніхто не виступив, бо вже нікого не лишилося».

Сьогодні садять «терористів». Це не за тобою. Потім посадять радикалів. Але ж ти до них теж не належиш. Потім посадять «політично некоректних». Але ти слідкуєш за словами, і не наводиш сумнівних прикладів з історії.

Коли нарешті подзвонять у двері, тебе осягне жахливий здогад, що прийшли за тобою. Ти шукатимеш підтримки, але вже ніхто не допоможе тобі...

Саме на це і розраховує влада.

   

Моліться за політв‘язнів!

Увага! Відкрито в новому вікні. PDFДрукE-mail

Написав Євгеній Понеділок, 14 березня 2011 13:20

Ігор Загребельний - активіст ВО «Тризуб», затримано 21 січня, місцезнаходження невідомо.

Артем Циганок (22 роки) - активний діяч націоналістичного руху на Запоріжжі, зараз знаходиться у СІЗО. Йому інкримінують підпал офісу ПР у 2009 (!) році (вочевидь, йдеться про підпал 20 грудня 2009 р).

Олексій Зануда – активіст ВО «Тризуб», звинувачуваний у справі про відрізання голови бюстові Сталіну. Арештований в м. Обухів (Київська обл.) 17 січня. Доправлений до Запорізького СІЗО.

Віталій Вишнюк – активіст ВО «Тризуб». Звинувачується в тому, що брав участь у спилюванні голови пам’ятнику Сталіна 28 грудня 2010 року. Арештований у Харкові 17 січня 2011 року.

Едуард Андрущенко -- звинувачується в тому, що брав участь у спилюванні голови пам’ятнику Сталіна 28 грудня 2010 року, інкримінують ст. 194 "Пошкодження майна". Перебуває в Запорізькому СІЗО.

Андрій Стемпіцький -- лідер ВО «Тризуб». Звинувачують у незаконному зберіганні зброї та спробі замаху на Президента. Перебуває в Івано-Франківському ІТТ
Юрій Гудименко - заступник голови Запорізької "Свободи". Облив фарбою пам’ятник Дзержинському в Запоріжжі, за що йому інкримінують «злісне групове хуліганство». Перебуває в Запорізькому СІЗО
Артем Матвієнко – звинувачується в тому, що разом із Юрієм Гудименком обливав фарбою пам’ятник Дзержинському в Запоріжжі. Звільнений на підписку про невиїзд.

 

Детальніше

   

Шевченків день

Увага! Відкрито в новому вікні. PDFДрукE-mail

Написав Євгеній Четвер, 10 березня 2011 16:57

Шевченків день... або як молодь 197 річчя Тараса святкувала.

Як повідомили організатори (ЧМГО «Молода Просвіта», ВО «Свобода» та ЧМГО «Патріот України»).

- Шевченко для нас –« Прометей української думки, що своїм словом запалив мільйони українських сердець. І сьогодні на наші плечі лягає відповідальність не дати згаснути тому вогню!»

День народження потрібно святкувати в тісному сімейному колі. А ми Українці одна велика сімя. Тому зібралися щоб почитати Шевченка.

Вечір пройшов у надзвичайно теплій атмосфері, учасники до пізна читала вірші і кожен зміг розповісти хто є Шевченко у його житті.

   

Сторінка 3 з 31



Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Facebook

ВИПАДКОВЕ ФОТО

Схожі статті

relatedArticles

Новини з дружніх сайтів